Sokoły wędrowne PKIN Warszawa

Moderator: Lamika

Re: Sokoły wędrowne PKIN Warszawa

Postprzez Mirtusz » sobota, 28 lutego 2015, 15:13

Bardzo nie podoba mi się to, co robi Franek. Kolejny Tulipan :mrgreen: Będzie przebierał w nieskończoność, a na koniec znowu zostanie sam, ladaco jedne :twisted:

Franek i... :?:

https://www.youtube.com/watch?v=ZgNJaqdBCrA

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Mirtusz

Postprzez Lamika » sobota, 28 lutego 2015, 15:51

A to ci uwodziciel :lol:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez emen5 » sobota, 28 lutego 2015, 16:37

Ciuciek napisał:
Franek jest niezwykle uparty i może kto wie, to jest najlepszy sposób na pogonienie Sawy.

Ciućkowi najwidoczniej bardzo zależy na przegonieniu Sawy z Pałacu :( Mnie jednak odpowiadają bardziej ludzkie uczucia :mrgreen: Przecież Franek ma dom i Leśną,załężoną :mrgreen:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Ciuciek » sobota, 28 lutego 2015, 18:26

Mirtusz, to Giga z Frankiem była :D

Emen, Sawie gniazdo już nie potrzebne ;) jakby nie to, że Franka musi ganiać i jego "panienki" to pewnie byśmy ją w tym roku nawet jeszcze przy gnieździe nie obserwowali, podobnie jak to było w roku ubiegłym. To nie jest dla niej domek, ona w nim nie śpi, nie gotuje obiadków i nie prasuje koszuli na niedzielną wizytę w kościele :mrgreen: To już bardziej rozchodzi się o rewir.. ale polować z powodzeniem i dalej żyć może trochę dalej ;)

Sawa już młodsza nie będzie, gniazda nie potrzebuje.. chcąc czy nie chcąc niedługo sama opuści pałac, jak Wars, którego już od dawna nie widać i wtedy pałac zostanie bez sokołów.. a wokół pałacu ma być przecież sokola ścieżka edukacyjna :roll: .

Młodziutka Giga jest szansą na podtrzymanie sokolich tradycji na pałacu.. nawet nie chce sobie myśleć, że Giga tu nie zostanie, bo wiem, że na kolejną taką szansę będzie pewnie można czekać latami. A poza tym tu i tak jest łatwiej, bo Sawę ma zastąpić nie byle kto, tylko Giga.. Kluska, którą Ci co obserwowali sezon lęgowy 2013 w Głogowie znają dosłownie od jajka. Życzyłbym sobie aby Giga tu została na lata ;) no i może.. żeby innego partnera znalazła, aby Franek do Leśnej wrócił, bo chłopak zakwasów dostanie od tego ciągłego fruwania, zalężania i na alimentach nie wyrobi :D
Ciuciek

Postprzez Lamika » sobota, 28 lutego 2015, 18:57

Ciuciek :) Świetnie rzecz przedstawiłeś. Nie dość, że logiczne to jeszcze zabawnie - uśmiałam się :D
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez emen5 » sobota, 28 lutego 2015, 21:28

Ciuciek,ja wiem,ze Sawa nie gotuje obiadków,ale instynkt każe jej pilnować gniazda.A może nie tylko instynkt :?: Nie wiemy,bo uczeni jeszcze nie zbadali :roll: Ale takie pisanie o przeganianiu mi się po prostu nie podoba i mogę mieć przecież swoje zdanie :) A co do ścieżki edukacyjnej,to na razie trzeba ten pomysł rozpropagować i zdobyć fundusze :)
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Ciuciek » sobota, 28 lutego 2015, 21:57

Emen rozumiem, że masz swoje zdanie ;) ale różnica jest taka, że ja nie piszę, że twoje zdanie mi się nie podoba ;) bo jakby tak było to powiedziałbym, że mi nie podoba się takie na siłę uczłowieczanie przyrody.. ale tak nie piszę, bo rozumiem, że niektórym tak przyrodę obserwuję się łatwiej ;)

edit: Ja tylko obserwuję i to co widzę, nazywam po imieniu ;)
Ciuciek

Postprzez Jola » sobota, 28 lutego 2015, 22:05

Emen :D Każdy ma prawo miec własne zdanie,ja również wcale sie nie cieszę ze młodzi przepędzają Sawe.Starowinka ona jest :( Pewnie zachowanie ludzkie i uczucia nie dają sie porównac z prawem przyrody,ale od Sawy i Warsa zaczynała sie moja przygoda z podglądaniem ptaków-na samym początku podglądu i ten sentyment zostanie,mimo ze faktycznie na dzieci z tej pary nie mamy co liczyć :( Mam tylko nadzieję że krzywdy jej nie zrobią :?
Mirtusz :D Późniejsza obserwacja :P
Giga :D
Obrazek
I ciut spóźniony Franek :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jola

Postprzez Jola » niedziela, 1 marca 2015, 18:58