Tym razem wiosenny spacer po Parku Szczęśliwickim Wiosną jest znacznie więcej wody niż jesienią.Ta kępa drzew i krzewów rosła na suchym lądzie Te krzaki to też z pewnością nie są roślinami wodnymi Ptaszków w tej okolicy nie widać."Za to" są kąpiące się pieski
Bardzo mi się spodobały przybrzeżne trawy,a obok pochyłe drzewo (kóz nie widziałam ) A to ławeczki dla pływaków Kiedyś stały na suchym lądzie,na chodniczku.Teraz chodniczek jest pod wodą...
Zachwyciły mnie niektóre drzewa To na drugim zdjęciu nie jest nadmiernie wyostrzone.Ono po prostu ma białe listki A brzózki zostały celowo ukształtowane Na koniec piękny,pachnący jaśmin
Wreszcie trafił się jakiś ptaszek Łyska chowa swojego rudogłowego malucha,ale na jednym zdjęciu troszkę go widać A to już inne łyski.Jedna ostentacyjnie pokazała mi kuperek Druga zawzięcie skubała trawkę a trzecie spieszyła się aby coś pojeść
Moja koleżanka podziwia piękne,stare drzewo o czterech pniach (widoczne trzy) Usiadłyśmy na ławce i zaraz odwiedził nas ciekawski wróbelek,który nie okazywał strachu A to ciekawostka:wodna plantacja Dokąd woda wysoka stanowi doskonałe schronienie dla wodnego ptactwa
Na tym dokumentowanie spaceru się skończyło,bo padła bateria w aparacie
Kilka majowych zdjęć z parku Emen upominała się o tor narciarski (półtora roku temu ). Miałam sfocić zimą, zapomniałam, to sfociłam wiosną Górą pomykają jakieś wagoniki, zamiast narciarzy