Firma kurierska i nie tylko

Moderator: Lamika

Firma kurierska i nie tylko

Postprzez Lamika » środa, 11 września 2024, 23:29

Zepsuł mi się odkurzacz. Miał swoje lata - miał prawo. Jako, że to sprzęt pierwszej potrzeby zamówiłam nowy w firmie Ole! Ole! (mieli dobrą cenę) przez Allegro. Ponieważ są dziesiątki różnych worków do odkurzaczy i już nie raz kupiłam takie niepasujące, zamówiłam przy tej okazji, w tej samej firmie zestaw trzech worków tekstylnych do tego typu odkurzacza. Odkurzacz został mi dostarczony o czasie (pominę fakt, że kurier dosłownie wyrwał mnie rano ze snu i nawet nie rozróżniłam, czy dzwoni domofon czy telefon), ale ze zdumieniem stwierdziłam, że trzy (słownie TRZY) worki zostały nadane przez firmę jako osobna przesyłka, ale pod tym samym numerem. Prześledziłam drogę worków, zarejestrowanych jako Przesyłka nr 2, ale bez osobnego numeru nadania i zobaczyłam, że zostały wydane do dostarczenia. Czekałam więc na worki wczoraj, po czym wieczorem zobaczyłam, że zostały dostarczone. Napisałam do firmy wysyłającej, że worków nie dostałam (odpowiedzi się nie doczekałam, ale to był wieczór). Dziś okazało się, że chyba kurier zwrócił przesyłkę z powrotem do bazy, ale worki znów zostały wydane do dostarczenia. Wkrótce zobaczyłam, że worki zostały "skutecznie dostarczone" o 8:46. Ponieważ ich nie dostałam, zadzwoniłam do kuriera. Powiedział, że pomylił budynki i małą paczuszkę dostarczy mi za godzinę. Oczywiście nie dostarczył do teraz, telefonów już nie odbierał. Skontaktowałam się z firmą kurierską. Call center próbował bezskutecznie skontaktowć się z kurierem, po czym obiecał przekazać sprawę do oddziału warszawskiego - do tej godziny kontaktu od nich brak. Na reklamację wysłaną do firmy Ole! Ole! dostałam odpowiedź, że na stronie firmy kurierskiej jest podane, że przesyłka jest dostarczona. Na moje ponowne opisanie sprawy - reakcji brak.
A wszystkiego tego można było uniknąć, gdyby maleńkie zawiniątko z workami wsunęli do wielkiej paczki z odkurzaczem. Podejrzewam, że worków już nie zobaczę i jedyna pociecha, że moja strata wynosi tylko 2o złotych. No i jednak nerwy. A i konieczność ponownego zamówienia worków w innej firmie.
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » czwartek, 12 września 2024, 00:02

Współczuję i krew mnie zalewa, że coraz więcej kłamstwa i łajdactwa nie tylko z firm kurierskich :evil:
Alicja

Postprzez Lamika » czwartek, 12 września 2024, 08:53

Dziś, o dziwo, jednak worki mi dostarczono. Tylko po co to wszystko :?:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Re: Firma kurierska i nie tylko

Postprzez 78 » czwartek, 12 września 2024, 17:11

Czasami bywają perturbacje z przesyłkami,ale tu akurat można by ich uniknąć.Ja kupuję papierowe (jednorazowe) worki.W odpowiednim momencie następuje wymiana worka,bez niepotrzebnego czyszczenia worków tekstylnych.Szybciej i czyściej.
78

Re: Firma kurierska i nie tylko

Postprzez emen5 » czwartek, 12 września 2024, 19:20

Niektóre firmy kurierskie są trudne do współpracy :roll:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Alicja » piątek, 13 września 2024, 18:05

Może nie tyle trudne, co sondują "da się? czy nie da się" :evil:
Alicja

Powrót do Ponarzekaj - będzie lżej