Dalej trwa konflikt na froncie Ratusz Stołeczny - Ratusz Bemowo. Przez fakt, że RS nie uznaje władz RB cierpią, oczywiście, mieszkańcy
Od kilku lat uczestniczyłam w zajęciach pro-zdrowotnych, czyli gimnastyce, organizowanych przez Dzielnicę. W tym roku obie strony wzięły się za łby, a polem konfliktu stało się, kto ma prowadzić zapisy na te zajęcia (w ubiegłych latach już dawno o tej porze trwały). Na początku tygodnia Stołeczny Ratusz zawiadomił za pomocą plakatów, że dziś mają się rozpocząć telefoniczne zapisy, od godz. 10:00.
Siadłam więc z telefonem i oczywiście dodzwonić się nie mogę, bo zajęte. Po ok. pół godzinie stukania: JEST ! Nagranie, że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
a no nic, zajęte.
Potem znowu zajęte, potem informacja, że nie ma takiego numeru.
Zrezygnowana wyszłam pozałatwiać co miałam pozałatwiać. Po powrocie dzwonię - i CUD
Trafiam na nagranie: że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
Jest zmiana w porównaniu z ranem: szemrząca muzyczka. Gra sobie, gra, GRA, GRRRA, GRRRRAA
i tak przez 24 minuty, bom się uparła. Nic mój upór nie dał, bo żeby nie pogryźć słuchawki - rozłączyłam się. Dzwonię 2 raz. I znowu nagranie, że to telefon na zapisy, bla bla bla, nagrywanie, jak się nie zgadzasz itp. itd - 5 minut gadania no i łączenie z konsultantem - i co
A no komunikat, że to połączenie nie jest dostępne
Zaglądam ja na stronę Bemowa, a tam informacja, że HGW blokuje zapisy internetowe na zajęcia, a takie nie wiadomo kiedy wprowadził Ratusz Bemowa. Jest link do pedeefu z tymi zapisami - co z tego, jak zapisy nie aktywne. Pod spodem napisane, żeby sobie wydrukować i przyjść do Ratusza. Tyle, że z informacji plakatowej wynika, że to Ratusz Stołeczny nie Bemowski organizuje te zajęcia, czyli zapisy w Ratuszu mogą być nieważne, a pełne dane, jakie są wymagane mogą zostać użyte w celu udowodnienia poparcia dla niechcianych przez RS władz.
Niech ich wszystkich