Jadłodajnia u Liska

Moderator: Lamika

Re: Jadłodajnia u Liska

Postprzez Lisek » sobota, 12 stycznia 2013, 11:31

Zima wraca chyba na dobre, przynajmniej sądząc po ostatnich gościach.

Wyczerpywałem baterię w aparacie rano, a od razu po tym jak się skończyła i wstawiłem ją do ładowania przyleciał rudzik, 2 sójki, sroki itp. - wszystko co rzadko do mnie zagląda :evil:
A teraz jak edytowałem zdjęcia żeby je wstawić to przyleciały 2 dzięcioły na raz i postanowiły się bić na drągu na którym jest słonina :evil:

W każdym razie część dokumentacji z rana, kiedy to jeszcze się działo niezbyt wiele:
Obrazek
.
Obrazek

Około 14:00 już będzie bateria znowu, więc mam nadzieję że wtedy jeszcze coś przyleci :)
Lisek

Postprzez Alicja » sobota, 12 stycznia 2013, 12:19

Lisku :D coś za coś - ja mam dwa akumulatorki do aparatu ale za to nie mam takich wspaniałych gości w karmniku :D tylu mazurków zgodnie posilających się na raz jeszcze nie widziałam :o :shock:
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez Lamika » sobota, 12 stycznia 2013, 12:21

Lisku :) No cóż, tak bywa z aparatami, że kiedy najbardziej potrzebne, to nie ma ich pod ręką :mrgreen: Na mnie wielkie wrażenie zrobiła taka ilość mazurków i jeszcze tak zgodnie "poukładanych", jak w pudełeczku :lol:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Re:

Postprzez Lisek » sobota, 12 stycznia 2013, 12:27

Alicja napisał(a):tylu mazurków zgodnie posilających się na raz jeszcze nie widziałam :o :shock:

Jeszcze część niewidoczna na zdjęciu pożera to co zostało wysypane z karmnika a kolejna część siedzi na krzakach u sąsiada :D

Na tym zdjęciu w normalnej rozdzielczości doliczyłem się 56, poza tym w przybliżeniu 20-30 na ziemi oraz 30 do 50 u sąsiada czeka na swoją kolej, co się ładnie sumuje do 110-140 sztuk. :D
Lisek

Postprzez Alicja » sobota, 12 stycznia 2013, 12:52

Lisku :D koszty utrzymania Twojej jadłodajni na pewno są b. wysokie ale liczba 140 mazurków jest tak imponująca, że niejedna osoba może Ci pozazdrościć :D

Zapomniałam jeszcze dodać, że zdjęcie trznadla (o ile dobrze rozpoznaję) o niewinnej mince, wyglądającego jakby ukląkł i rozłożył tren swojej sukieneczki na śniegu - jest cudne :!:
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez emen5 » sobota, 12 stycznia 2013, 14:11

Lisku :) I Ty piszesz,że mało się działo :?: :roll:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Jola » sobota, 12 stycznia 2013, 20:32

Lisku :-D Tłok jak w kolejce po karpie przed Świetami :shock: Sama przyjemność móc podziwiać taka gromadkę! :o mazurków :D
Obrazek
Jola

Postprzez Lisek » niedziela, 13 stycznia 2013, 15:26

No to dzisiaj się działo dużo jak zwykle :D

Jedna ze srok ma problemy z lewą łapką, nie używa jej za bardzo do podpierania się jeśli nie musi, ale mimo tego radzi sobie dość dobrze nawet w trudnym terenie:
Obrazek

Na niego polowałem dzisiaj ponad półtorej godziny ciągłego siedzenia przy oknie z aparatem, bo przylatywał jedynie na moment i od razu uciekał. A rudzika w tym roku jeszcze nie miałem w kolekcji :)
Obrazek

Klasyczna zainteresowana sójka:
Obrazek

Oraz tak na koniec widoczek o wschodzie słońca. Tutaj tylko wystarczyło posiedzieć koło 15 minut żeby się w końcu udało :)
Obrazek
Lisek

Postprzez Lamika » niedziela, 13 stycznia 2013, 16:01

Wszystkie ptaszki warte zdjęcia, ale rudzik "upolowany" z takim poświęceniem - szczególnie :D
Piękne to zdjęcie o wschodzie słońca - pasuje też =>TU
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » niedziela, 13 stycznia 2013, 16:30

Lisku :D gratuluje rudzika :!: A zdjęcia takie piękne, że aż trudno od nich oczy oderwać :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze karmniki