Zakładam ten wątek dla wszystkich,którzy nie mają typowego ogrodu.Mają "za to" ogródek pod blokiem lub po prostu zadbany teren zielony.
Na początek kwiatki z mini ogródka pod moim oknem,o który dbam ja i niektórzy sąsiedzi
Kiedyś rosło kilka kolorowych tulipanów.Zostały liczne,same żółte.Widocznie były najsilniejsze i wygryzły te inne,kolorowe Otwierają się do słońca,wdzięcznie pochylając główki
Obok dumnie prezentują się nowi lokatorzy ogródka: tulipany pełne,pachnące.To ich pierwszy sezon.Mam nadzieję,że nikt ich nie ukradnie Sąsiadka wsadziła jeszcze 3 później zakwitające,które dopiero mają małe pączki,więc ich nie pokazuję
Ta roślinka też została wsadzona przez sąsiadkę w zeszłym roku.Na pewno bylina ale nikt nie zna jej nazwy Może ktoś ją zidentyfikuje
Pod siatką pysznią się dorodne bratki,z których pokazuję tylko 3,ale jest ich 10
Na deser zostawiłam niezapominajki,które dopiero zaczynają kwitnąć.Kiedyś,na KC pokazywałam dywan niezapominajek.Bałam się,że nie przetrzymają remontu elewacji,ale się odbudowały i znów pojawił się dywanik,który powoli z zielonego zamienia się na niebieski