Czy musi być tytuł

Moderator: Lamika

Postprzez Lamika » czwartek, 1 maja 2014, 19:14

Współczuję, Emen :( Znam ten ból ;) Zapomni się zapisać i potem nawet nie ma na kogo zwalić winy :mrgreen:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » czwartek, 1 maja 2014, 19:47

Współczuję :( dodatkowa praca przy Święcie Pracy, to już przegięcie :evil:
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Re: Czy musi być tytuł

Postprzez Fili » czwartek, 8 maja 2014, 20:35

Do tej pory już się uporałaś Emen z tabelkami, ale współczuję Ci straconej pracy.
Fili

Postprzez Ellen » wtorek, 13 maja 2014, 19:22

Wczoraj rano wybrałam się do sklepu . Nic w tym nadzwyczajnego ale ...... Idąc zobaczyłam go leżącego w trawie, skulonego z przerażenia. :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie mogłam przejść obojętnie , kupiłam kawałek wędliny i w drodze powrotnej zgarnęłam tę bidę. Zamknęłam w kojcu, nakarmiłam, napoiłam i zaczęłam wydzwaniać po różnych instytucjach szukając kogoś kto przejmie ode mnie tego staruszka. Wieczorem przekazałam go do schroniska Budy Grzybki . I czuję się podle .... Pies jest staruszkiem, w okolicy ogona jest umiejscowiony duży guz. Wiem,że w schronisku szanse tego psiaka są prawie żadne . :cry: Jestem wściekła na właścicieli,którzy pozbyli się staruszka jak zużytego mebla. Jestem wściekła na własną bezsilność ..... Nawet na fakt,że akurat przyszło mi do głowy,że muszę iść do sklepu. :cry: Gdyby to był jakiś zwariowany pies, może nie miałabym moralnego kaca, ale nie ... Psina przesympatyczna, bardzo proludzka . :cry: Teraz próbuję znaleźć mu dom , nie wiem czy to jest realne ....
Ellen
Administrator

Postprzez Jola » wtorek, 13 maja 2014, 19:29

Ellen :D Tak właśnie mają ludzie,którzy nie potrafią przejść obojętnie obok nieszczęścia. I takim ludziom nieszczęścia wychodzą pod nogi bo niby gdzie mają szukać kawalątka szczęścia? Mam nadzieje że uda sie znaleźć spokojny kącik na czas pewnie już niewielki. Kasiu pomogłaś ile mogłaś i chwała Ci za to,że nie leży gdzieś na ulicy :D Pisząc to patrze na Facetową siwą mordę i wiem że on wie ile miał szczęścia :D
Obrazek
Jola

ł

Postprzez Lamika » wtorek, 13 maja 2014, 19:57

Ellen, nie wiem, co napisać :( Smutno mi się zrobiło, jak popatrzyłam na tę miłą mordkę.
Jolu, Facet miał niebywałe szczęście i na pewno Wam to ciągle mówi :)
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez emen5 » wtorek, 13 maja 2014, 20:13

Ellen,o mało się nie rozpłakałam czytając Twoja relację :( Pewnie jacyś podlece go wyrzucili :(
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Alicja » wtorek, 13 maja 2014, 20:44

Wściekłość mnie ogarnia, gdy słyszę o takich przypadkach :x ludzie trzymają sobie pieski, gdy są małe i zabawne a później, gdy nadchodzi ich starość i dopadają ich choroby, to zamiast je leczyć, wyrzucają gdzie popadnie :cry: Życzę Ci Ellen, byś - mimo małych szans - znalazła jednak staruszkowi jakiś dom :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez Ellen » wtorek, 13 maja 2014, 21:07

Wiecie, ja nie potrafię zrozumieć jak można wyrzucić zwierzaka bo stary, chory czy młody , ale psotny. W końcu to żywa istota, która czuje ....
Bierzesz człowieku zwierzaka to na dobre i na złe, z pełną odpowiedzialnością.
Jestem za obowiązkowym znakowaniem zwierząt i obowiązkowej rejestracji :!: Poza tym posiadanie zwierzęcia powinno być przywilejem .... Takie jest moje zdanie.
Ellen
Administrator

Postprzez Ellen » piątek, 30 maja 2014, 21:25

Dziś zakończyła się szczęśliwie historia Misia Uszatka :D Pojechał do swojego domu by godnie przeżyć swój czas u boku suni - Babci. A skoro jest Babcia to Uszaty od dziś został Dziadeczkiem :D

Obrazek

Jedno jest pewne .... Koziego mleka Dziadeczkowi nie zabraknie :lol:
Obrazek
Ellen
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ponarzekaj - będzie lżej